به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا؛ محمدرضا مخبر دزفولی با حضور در برنامه شب آفتابی که از شبکه تهران پخش شد گفت: در ابتدای انقلاب و در خرداد 59 مقرر بود دانشگاه ها ساماندهی شونداز این رو دانشگاه ها تعطیل شد و دانشجویان بیشتر به اردوهای جهادی رفتند.
وی یادآور شد: همین دانشجویان جزیی از بنیانگذاران جهاد سازندگی شدند و این گونه این نهاد از سوی دانشجویان راه اندازی شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سال 59 که انقلاب فرهنگی آغاز و ستاد شکل گرفت. ما اساتید بسیاری را از دست داده بودیم و ستاد دشواری زیادی را تحمل کرد تا بتواند بار دیگر دانشگاه ها را ساماندهی کرده و سال 61 دانشگاه ها بازگشایی شود.
دزفولی توضیح داد: 25 دی ماه سال 84 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شدم و از دوران آقای هاشمی رفسنجانی نیز در این شورا حضور داشتم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: برای من مهم بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی به درستی بتواند کار خود را انجام دهد. دولت ها نیز اقتضای خاص خود را داشتند و برخی دولت ها گرایش بیشتری به پیشبرد اهداف و برخی نیز گرایش کمتری به این مهم داشتند.
به گفته دزفولی، در دهه نخست انقلاب، شورا باید بسیاری از زیرساخت ها را تصحیح می کرد که این کار دشواری های خاص خود را داشت.
وی ادامه داد: در مقطعی که بعد از دوره ریاست جمهوری مقام معظم رهبری است، دولت علاقه مند به حل مشکلات اجرایی از طریق شورا بود. مصوبات شورا در آن زمان حکم قانون داشت و لازم الاجرا بود. چارچوب های بسیاری از نهادهای علمی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: بیش از 1600 مصوبه داشتیم که بخشی به روسای دانشگاه ها بر می گردد و بخش بزرگی به ساختار دانشگاه ها می گردد.
دزفولی گفت: امروز 200 دانشگاه وزارت علوم و 60 دانشگاه نیز در اختیار وزارت بهداشت است و ما بیش از 2500 مرکز آموزشی داریم. قطعا این مهم با برنامه اتفاق می افتد.
وی یادآور شد: امروز زیرساخت دانشگاه ها طوری طراحی شده که بالغ بر 70 هزار عضو تمام وقت هیات علمی داریم و هرم علمی ما بسیار بهتر از ابتدای انقلاب است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: یکی از ضعف های ما درباره دانشگاه تهران است. نزدیک به یکسال است که رییس این دانشگاه انتخاب نشده است.
مخبر دزفولی ادامه داد: ما دوست داریم زودتر تکلیف روسای دانشگاه ها تعیین شود زیرا سرپرست دقیقا نمی داند باید در زمان حضورش برنامه ریزی در دانشگاه یاد شده داشته باشد یا نه؟ امیدواریم زودتر رییس دانشگاه تهران انتخاب شود.
وی توضیح داد: درباره رییس دانشگاه پیام نور باید بگویم درباره این دانشگاه باید تعیین تکلیف کنیم. آیا این دانشگاه به وظایف خود عمل کرده و در مسیر خود است؟
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: یکی از مشکلات ما در باره دانشگاه آزاد افزایش حجم دانشجویان است. جلسه گذاشتیم رییس دانشگاه آزاد و وزیر علوم و مسوولان ذی ربط و در در آن جلسه مقرر شد که این پذیرش دانشجو با استاندارد ها رعایت شود و تا اردیبهشت ماه به دانشگاه آزاد فرصت دادیم ضوابط مورد نیاز را تا این زمان تبیین و مهیا کند.
به گفته مخبر دزفولی ، وزارت علوم رقیب دانشگاه آزاد نیست بلکه متولی اجرایی مسائل آموزشی کشور است. نباید این دو را رقیب بدانیم و وزارت علوم طبق قانون وظایفی برعهده دارد.
وی گفت: باید چارچوبی را نیز برای دانشگاه پیام نور ترسیم کنیم و بسیاری از رشته های این دانشگاه شاید استانداردهای لازم را نداشته باشد. این دانشگاه به لحاظ محتوا و تنوع رشته ای و استانداردها مورد بررسی قرار گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که رییس جمهوری علاقه مند است که از اجرایی شدن مصوبات، گزارشی در جلسات ارائه شود اظهار کرد: توقع داریم تا پایان چشم انداز نقشه جامع علمی کشور نهایی شود. این نقشه در سال 90 و 91 ابلاغ شده و ستاد راهبری آن به طور مستمر با حضور اعضاء برگزار شده است.
مخبر دزفولی ادامه داد: اسناد راهبردی، مسیر را تعیین می کند و اینطور نیست که ما مثلا مصوب کنیم فناوری نانو داشته باشیم و تغییر محسوس این تصمیم فردا در زندگی مردم مشخص شود.
به گفته وی، امروز داروی ضد بیماری ام اس که در کشورمان تولید شده مشکل بیماران داخلی را حل می کند و بر اساس گزارش دریافتی، 22 میلیون دلار فقط در روسیه فروش داشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکیدکرد: این یک نمونه بود و توانمندی علمی ما بسیار بالا است. اگر برنامه ریزی نمی کردیم که رشته های نانو در کشور راه اندازی شده و دانشمند این بخش تربیت نمی شد این اتفاق رخ نمی داد.
نظر شما